Dag van Nationale Rouw voor MH17

Foto:

VLISSINGEN – Zeeland doet vanzelfsprekend mee aan de Dag van Nationale Rouw voor de slachtoffers van de rampvlucht MH17. Aan overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok en bij evenementen wordt de muziek zacht of uit gezet. Om 16.00 uur is er een minuut stilte. 

Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli tot dag van nationale rouw verklaard. Vandaag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven.
Dat zal gebeuren in aanwezigheid van nabestaanden. 
Minuut stilte 
Na de landing van de twee militaire vliegtuigen, zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Dat is waarschijnlijk om 16.00 uur. Daarna zal 1 minuut stilte in acht worden genomen om te denken aan de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit gebeurt ook op het stadhuis. De dienstverlening ligt dan stil. 
Kermis stil
Ook de kermis in Vlissingen wordt om 16.00 uur stilgelegd. Bij alle overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok. In Vlissingen gebeurt dit op het stadhuis en alle kerktorens. Vanzelfsprekend kunt u zelf uw vlag ook halfstok hangen. 

Condoleances
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen betuigt haar medeleven aan alle nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Op www.condoleance.nl kunt u uw condoleances overbrengen.