30 bellende bestuurders bekeurd

Foto:

VLISSINGEN – De politie heeft tussen 5 en 19 april extra gecontroleerd op bellende automobilisten. Daarbij zijn dertig bestuurders op de bon geslingerd. Zo’n boete kost 130 euro. 

Verder werden er tijdens deze controles ook nog zestien bekeuringen voor andere verkeersovertredingen uitgeschreven. Autorijden en tegelijk met een telefoon tegen je oor gedrukt een gesprek voeren komt nog veel voor. Dat leidt regelmatig tot gevaarlijk weggedrag van de beller. Te langzaam of juist te snel rijden, onnodig links blijven rijden, slingeren, een slechte voertuigbediening zijn daar duidelijke voorbeelden van. Menigeen ergert er zich ook aan. Naar schatting vallen er jaarlijks 400 slachtoffers door mobiel bellen tijdens het rijden, waarvan het voor 40 mensen fataal afloopt.
Zonde van het geld
Veilig rijden doe je met beide handen aan het stuur, de ogen op de weg gericht en alle aandacht bij het verkeer. Handsfree bellen is een alternatief en een stuk veiliger, maar is door concentratie-verlies ook bepaald niet risicoloos. Beter is het om voor dat belangrijke telefoongesprek de auto even aan de kant te zetten. (Uiteraard waar dat is toegestaan) Het is bovendien een stuk voordeliger, want word je betrapt op niet handfree bellen dan kost je dat 130 euro. En dat is zonde van het geld.