Vaders lezen in strandpaviljoen

Foto:

VLISSINGEN – In het kader van ‘Vaders Voor Lezen’ organiseert de Bibliotheek iedere laatste zaterdag van de maand een bijzonder voorleesmiddag voor kinderen met hun vaders. Op een bijzondere plek in de stad leest een vader voor. Vader Krijn leest zaterdag 26 juli om 14.00 uur voor in strandpaviljoen Kontiki.

Vaders en hun kinderen (4 t/m 8 jaar) zijn van harte welkom om te komen luisteren. Aanmelden via de website van de bibliotheek. Na het voorlezen, gaan de kinderen samen knutselen en natuurlijk is er ook een drankje en wat lekkers voor alle deelnemers.
 
Het belang van voorlezende vaders
De landelijke campagne Vaders Voor lezen moedigt alle vaders van Nederland aan om zelf vaker een boek te lezen en meer voor te lezen. Vaders hebben een voorbeeldfunctie en laten zien dat (voor)lezen leuk en nuttig is: iets om tijd voor vrij te maken. En ze laten zien dat lezen ook een activiteit voor jongens is. Vaders voegen bovendien iets toe aan de leesopvoeding: vaders en moeders hebben een ander taalgebruik en verschillende voorleesstijlen. Een kwartier voorlezen per dag is een waardevol moment tussen vader en kind en versterkt hun band.