Lions geven vrijkaarten FbtS aan cliënten Voedselbank Walcheren

VLISSINGEN – De Lions Club Vlissingen overhandigt vrijdag 29 augustus 625 vrijkaarten aan cliënten van Voedselbank Walcheren die besteed kunnen worden tijdens de komende editie (12 tot en met 21 september) van Film by the Sea. 

De Lions Club Vlissingen is ook op een andere wijze betrokken bij het festival. Op zaterdag 13 september aanvang 21.00 uur wordt de Lions Club Vlissingen Film Award (met de bijbehorende geldprijs van € 1000,-) uitgereikt aan een nieuwe Zeeuwse film die tijdens het festival in première gaat. Een jury bestaande uit leden van de Lions Club Vlissingen beoordeelt negen nieuwe Zeeuwse films. Na de uitreiking is een speciale voorstelling van de film Dorsvloer vol Confetti, gevolgd door een optreden van Jett Rebel. 
Zorg voor cultuur
De gulle gift van de Lions Club Vlissingen sluit aan bij het plan  ‘Zorg voor Cultuur’ dat door Film by the Sea is ontwikkeld.  Bedrijven en organisaties kunnen vrijwilligers die zich inzetten in de zorgsector waarderen met vrijkaarten voor voorstellingen tijdens Film by the Sea. Zo stelt Damen / Amels  via dit plan 1000 vrijkaarten beschikbaar voor vrijwilligers die zich inzetten bij  Arduin, het Odensehuis, WVO Zorg, SVRZ en Zorgstroom. De gift van de Lions Club Vlissingen voegt hier een nieuwe dimensie aan toe door ook mensen die het financieel moeilijk hebben een gratis filmvoorstelling aan te bieden.