Luchtmacht oefent met helikopters

Foto:

VLISSINGEN – De Koninklijke Luchtmacht oefent deze week met een helikopter het redden van mensen uit het water en vanaf een schip. Ze doen dit met een Cougar transporthelikopter.  

Met de Cougar takelen ze ‘slachtoffers’ met een lier op. Deze oefening is onderdeel van het trainingsprogramma voor Cougar-bemanningen die ingezet worden voor kustwachttaken en counter-drugsoperaties in het Caraïbisch gebied. Personeel van de Koninklijke Luchtmacht bereidt zich voor op een eventuele inzet voor vrede en veiligheid in Nederland, Caraïbisch Nederland en daarbuiten. 
Drugs
Sinds begin dit jaar ondersteunt een Cougar-transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht de Commandant Zeemacht Caraïbisch gebied (CZMCARIB) bij de kustwachttaken en counter-drugs operaties. Hiermee draagt het Defensie Helikopter Commando bij aan de veiligheid en wetshandhaving in het Caraïbisch gebied. De Cougar is gestationeerd op het vliegveld van Hato op Curaçao naast de kustwachthelikopter en sinds februari van dit jaar operationeel.