Jan van Gent heeft er schijt aan

Foto:

VLISSINGEN – Een team van Eerste Hulp bij Zeehonden (EHBZ) heeft een Jan van Gent gered, die met zijn kop verward was geraakt in een kluwen visdraad

De EHBZ’ers redden niet alleen zeehonden en bruinvissen, ze hebben ook aandacht voor andere zeebewoners die in de problemen zijn geraakt. Jaap van der Hiele redde met Peet de Jonge en Enno van Reems van G4S beveiliging deze Jan van Gent. Het dier lag op de breuklijn bij de binnenhaven van Neeltje Jans. 
Het leek eerst dat het dier dood was maar doordat er een streng visdraad over zijn kop ging tot in zijn nek kon hij/zij het niet bewegen. De draad is weggeknipt en vervolgens hebben de mannen in de loge van Rijkswaterstaat op Neeltje Jans het dier verder bevrijd van zijn stropje. In het begin was het diertje rustig totdat hij in een bak werd gezet bij Vogelopvang De Mikke. 
Jaap: “Tja dan ben je onderweg met de auto en naast je op de voorstoel staat een zeehondenmand met daarin een bevrijde Jan van Gent en wat krijg je? Stank voor dank, want hij/ zij schijt de hele stoel onder. Dus morgenochtend eerst de auto poetsen.”