De Zeeuwse pontjes gaan varen

VLISSINGEN – VVV Zeeland heeft de nieuwe Almanak 2014 ‘Fiets een rondje met een pontje’ uitgegeven met daarin alle informatie over de veerdiensten in het Deltagebied. Eind april gaan de pontjes weer varen. ‘Fiets een rondje met een pontje’ is in heel Zeeland ingeburgerd. De toeristische veerdiensten gaan ook dit seizoen weer  varen voor fietsers en voetgangers. De pontjes vormen hiermee een onderdeel van het totale recreatieve mobiliteitsnetwerk over zee en land. Vanaf eind april tot en met september bieden de pontjes nog meer mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets te ontdekken. Gedurende het hoogseizoen, dat in juli begint, zullen alle 16 toeristische veerdiensten de eilanden in het Deltagebied met elkaar gaan verbinden.

 
Ontdek Zeeland op de fiets
Een handig systeem van fietsknooppunten leidt je langs een verscheidenheid aan landschappen en indrukwekkende historie, wat een mooie aanvulling is op de verbindingen van de pontjes in deze waterrijke provincie.
 
Alert service
Altijd op de hoogte blijven van actuele meldingen? Neem een abonnement op de Alert Service Pontjes. Deze dienst is voor de gebruiker die geïnformeerd wil worden, als er een pontje uit de vaart is of als er bij een pontje een gewijzigde afvaarttijd heeft plaatsgevonden door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Sms ‘alert aan’ naar 4422 en ontvang gratis een sms als een pontje uit de vaart is. Afmelden kan door ‘alert uit’ naar 4422 te sturen.
Informatie
Alle informatie over de pontjes (vaardagen, vertrektijden, informatie over de schepen, telefoonnummers van de schippers, etc.) is opgenomen in de Almanak van de Zeeuwse pontjes. Deze is voor € 2,00 te koop bij alle VVV’s in Zeeland en te bestellen via www.zeelandshop.com.