Happie is happy in Zeeland

VLISSINGEN – Zeehond Happie is happy in Zeeland. Dit in tegenstelling tot wat andere media vandaag vermelden.De Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) reageert op het artikel dat vandaag (23 april) in de PZC staat en waarin wordt vermeld dat zeehond Happie vrijgelaten is in de Waddenzee en dat er een tag is ingebracht van de zeehondencreche Pieterburen. 

Dat is niet waar, zo stelt de EHBZ. Op zondag, 20 april is door de EHBZ – zuidwest, politie en gemeente een beslissing genomen om het dier weg te halen ivm dierenwelzijn. Onder toezicht van een ambtenaar van de gemeente Tholen en politie werd omstreeks 19.00 uur de zeehond gevangen en op transport geplaatst. Nadat alles in gereed was is de auto met de zeehond weggereden naar het rendez-vous met de boot. De overige leden van de vangploeg zijn later gearriveerd. Nadat alle leden van de vangploeg van de EHBZ-zuidwest  gearriveerd waren werd de zeehond in de dolfijnenkist aan boord gebracht van een KNRM boot.De zeehond was na een uurtje rijden en 10 minuten varen op een locatie in Zeeland waar zich een populatie zeehonden bevond vrijgelaten. De zeehond Happie werd onder toeziend oog van drie beeëdigde opsporingsambtenaren vrijgelaten.  De zeehond Happie zwom direct naar de groep zeehond toe en ging erbij liggen. Door de mensen van de EHBZ – zuidwest is er een eigen tag ingedaan met daarop de de woorden strandingsnetwerk EHBZ-zuidwest.
Op maandag, 21 april werd ‘s middags gecontroleerd en het bleek dat de zeehond Happie nog steeds binnen die groep verbleef.Happie is dus niet de Waddenzee maar gewoon in de Zeeuwse wateren.