Doodgereden door lekke band?

ZEELAND – Op de A58 bij Rilland is gisteren een automobilist om het leven gekomen. Vermoedelijk had hij autopech en stond daarom op de vluchtstrook. Hij is door een vrachtwagen geschept.

De hulpdiensten werden rond 21.45 uur gealarmeerd. Tussen Hoogerheide en Rilland, in de richting van Vlissingen was een Middelburger (43) aangereden door een vrachtwagenchauffeur (30) uit Nieuw-Amsterdam. De brandweer, ambulance en traumahelikopter waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. Hij overleed ter plaatse. 
A58 afgesloten
De A58 is tot 3.00 uur vanochtend afgesloten geweest voor onderzoeken van de politie. Het verkeer werd omgeleid via de Oude Rijksweg. Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat de auto een lekke band had. De Middelburger is waarschijnlijk op de vluchtstrook uit zijn auto gestapt en geschept door de vrachtwagen. Er waren diverse getuigen van het ongeluk. Voor hen en de vrachtwagenchauffeur is Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft de familie van de omgekomen man gisteren ingelicht.