Pyromaan Vlissingen weer op pad

VLISSINGEN – De politie en brandweer hebben de afgelopen nacht weer flink wat werk gehad aan diverse branden in het centrum van de stad. Alweer is een auto in vlammen opgegaan. Het lijkt erop dat in Vlissingen een pyromaan actief is.

Om 1.20 uur kwam de eerste melding binnen vanuit de Walstraat waar alweer een auto in vlammen is opgegaan. Twee andere auto’s raakten beschadigd. Binnen een half uur waren er vijf verschillende brandjes in het centrum. Aan de Kleine Markt, Wagenaarstraat, Vrijgang en Molenstraat. Het ging om een fiets die in brand stond, een container en een parasol. 
Gesprek Alwin Don
Vlissingen.Nieuws had al eerder een gesprek met woordvoerder Alwin Don van de politie. Hij vindt dat moeilijk te zeggen is of één persoon al deze branden heeft gesticht. “Wij tasten als politie in het duister wie dit doet of welke groep dat doet. Het lijkt allemaal op brandstichting, maar niet elke auto waar een brand in ontstaat is aangestoken.”
Zes eerdere autobranden 
Eind april zijn twee auto’s aan de Minister Lelystraat uitgebrand. Twee andere auto’s liepen brandschade op. Ook is een busje, dat geparkeerd stond aan de Paul Krugerstraat, uitgebrand. Verder gingen drie auto’s  in de Hendrick de Keijserstraat, de Alexander Goghelweg en de Grenswegeling in vlammen op. 
Politie
De recherche stelt een onderzoek in. Door alle slachtoffers is aangifte gedaan van vernieling. Wie iets verdachts gezien heeft in de nabijheid van genoemde straten kan deze informatie doorbellen naar: 0900 8844. Mogelijke leidt uw tip naar de dader(s).
lees meer: 
https://vlissingen.nieuws.nl/politieberichten/20140430/Autobranden
https://vlissingen.nieuws.nl/politieberichten/20140430/Pyromaan-heeft-het-op-autos-gemunt